Valitse oikea melamaila

Mitä tulee ottaa huomioon telinettä valittaessa?

On olemassa useita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa siihen, mikä maila sopii sinulle paremmin kuin toinen. Alla on joitain asioita, jotka tulee pitää mielessä.

1. Telinepään muoto

Pyöreä muoto:

Useimmille pelaajille tasosta riippumatta on helpompi pelata pyöreällä mailalla. Tällainen muoto mailan päässä tarkoittaa, että niin sanottu "sweet spot" sijaitsee mailan pään keskellä. Pyöreällä mailapäällä varustettua mailaa kutsutaan usein ohjausmailaksi.

Pyöreä muoto

Timanttimuoto:

Timantinmuotoisella mailalla on makea paikka hieman korkeammalla, mikä antaa ylimääräisen "potkun", jos sinulla on hyvä isku. Timantin muoto sopii siksi parhaiten edistyneille pelaajille.

Timanttimuoto

Pisaran muoto:

Pisaran muotoa / Päärynä / Hybridiä kutsutaan tähän muotoon mailan päässä, joka on sekoitus pyöreän muodon ja vinoneliön muodon välillä. Pisaran muoto sopii sekä keskitason että edistyneemmille pelaajille.

Pisaran muoto

2. Paino

Useimmat aikuisten pelaajien mailat painavat n. 370-380 g ja rungon leveys on 38 mm. Monet pelaajat pelaavat tarpeettoman raskailla tai epätasapainoisilla mailoilla.

3. Tasapaino

Tasapaino viittaa siihen, missä mailan päässä tasapainopiste sijaitsee. Saldo voi olla korkea, ts. lähellä mailan pään yläosaa, keskitaso tai matala. Mitä lähempänä pitoa tasapainopiste on, sitä helpommin koet mailan pään. Huippuraskasta mailaa pidetään raskaampana swingissä. Huippuraskaita mailoja pidetään usein hyökkäävämpinä, ja niissä on enemmän "voimaa" verrattuna hallintaan, koska ne antavat enemmän painoa murskalle. Timantinmuotoiset mailat ovat yleensä huippuraskaita, kun taas pyöreillä mailoja on matala painopiste. Pisaran muotoiset mailat ovat yleensä keskitasapainoisia.

4. Materiaali

Melamailojen runko on lähes aina valmistettu hiilikuidusta lisäkestävyyden vuoksi. Ydin koostuu vaahtokumimaisesta materiaalista; EVA tai vaahto. Suurin osa nykymailoista käyttää EVA:ta, koska EVA:lla on paremmat "muistiominaisuudet" ja se on kestävämpi.

Ota meihin yhteyttäOta meihin yhteyttä